Bakanlıktan çiftçilere yeni destek modeli! Şanlıurfa’da köylere gidildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik destekleme politikasında önemli bir adım atarak planlı üretim yapan çiftçilere özel bir destek modeli geliştirdi. Bu yeni model kapsamında, Türkiye genelindeki 81 ilin tüm ilçelerinde eş zamanlı bilgilendirme programları başlatıldı. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Köse Mahallesi Erbaş mezrasında da köy odasında düzenlenen bilgilendirme toplantısı, çiftçilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Bakanlıktan çiftçilere yeni destek modeli! Şanlıurfa’da köylere gidildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik destekleme politikasında planlı üretim yapan çiftçilere özel bir destek modeli geliştirdi. Bu kapsamda 81 ilde bulunan tüm ilçelerde eş zamanlı üç köyde yeni model hakkında toplantılar düzenlendi. 

Planlı Üretimin hedef alındığı bu model ile çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir üretim yapması hedefleniyor. Tarım sektöründeki bu dönüşüm hem çiftçilerin gelirlerini artırmayı hem de gıda güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Her ilçede üç köyde yeni model hakkında toplantılar düzenleniyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Köse Mahallesi Erbaş mezrasında da köy odasında çiftçiler için yeni destekleme politikasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin konuşan Haliliye İlçe Tarım Müdürü Faruk Çetiner, "Bu destekleme modeli sayesinde çiftçilerin ekim döneminden önce hangi ürünlere ne kadar destek alacaklarını belirlemeleri mümkün olacak" dedi.

Toplantıda, Tarım Bakanlığı’nın başlattığı yeni Bitkisel Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli ile Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ele alındı.

Çetiner, köy odasında yaptığı konuşmanın devamında, yeni destekleme modeli sayesinde çiftçilerin ekim döneminden önce hangi ürünlere ne kadar destek alacaklarını öğrenebileceklerini belirtti.

Bu sayede çiftçiler, daha sağlıklı bir planlama yaparak verimliliklerini artırma fırsatına kavuşacak. Çetiner, planlamaya ve münavebeye uygun olmayan ürün ekimlerinin ise destekleme alamayacağını vurguladı.

Çetiner’in yaptığı bilgilendirmelerin ardından çiftçiler toplantıyı faydalı bulduklarını ve bundan sonra verilen bilgiler ışığında ekimlerini yapacaklarını ilettiler.

Köy Muhtarı Halil Mol ise ilçe müdürlüğünün yaptığı bu ziyarette memnun olduklarını belirterek, “İlçe müdürlüğünden buraya teşrif ettiler. Verilen bilgiden çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı. 

Bakanlıktan çiftçilere yeni destek modeli! Şanlıurfa’da köylere gidildi
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.